- Autor: blaknavi
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 120 |
Pohanka | 50 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 50 |
Olej olivový | 20 |
Cibulka jarní | 70 |
Výhonky Mungo | 20 |
Dochucovadla:
Bylinky: dobromysl, petržel, bazalka, tymián
Energetická hodnota celkem: 2505 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1253 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 38.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvaříme pohanku a červenou čočku. Na oleji orestujeme (jarní) cibulku s bylinkami nebo kořením a přidáme pohanku, čočku a mrkev. Osolíme, můžeme přidat naklíčené mungo.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.